Dorotea en de wilde dieren - Reisverslag uit Dorotea, Zweden van Mandy Stel - WaarBenJij.nu Dorotea en de wilde dieren - Reisverslag uit Dorotea, Zweden van Mandy Stel - WaarBenJij.nu

Dorotea en de wilde dieren

Door: Mandy

Blijf op de hoogte en volg Mandy

04 Augustus 2019 | Zweden, Dorotea

Jullie dachten natuurlijk waar blijft ze nou op een blog-dag.. Nou, hier ben ik hoor! Vandaag was een reisdag, en normaal ben ik niet gewend om op een reisdag te bloggen, dus het was even anders vandaag.

Toen Paul jullie schreef zaten we op de camping met het mooiste uitzicht, Måviken camping. Na een dagje niksen zijn we vandaag weer verder gegaan naar de volgende camping. Inmiddels zitten we in Lapland. We zijn aangekomen in het dorpje Dorotea, wat volgens onze gids van vanavond 2700 inwoners telt. Hoewel het weinig inwoners heeft is de kommun wel ongeveer 60 bij 60 kilometer, vrij groot dus. 2000 mensen wonen in het dorpje, en de overige 700 wonen dus in the middle of nowhere.

Vandaag zijn we dus van Måviken naar Dorotea gereden. Toen we daar aankwamen lekker Formule 1 gekeken, was weer goed spannend! Na de Formule 1 besloten we dat het toch wel gaaf zou zijn om ergens tijdens deze reis een wild-safari te maken. Deze camping had daar de mogelijkheid voor dus die hebben we gegrepen! Nadat we lekker uit eten zijn geweest(waar Paul een eland-burger wilde proeven, maar helaas was die op), zijn we in een busje gestapt met nog een aantal andere kampeerders van de camping. Onze gids Kristian reed ons de wildernis in. En met recht wildernis want waar de doorgaande wegen gewoon geasfalteerd zijn, waren deze dat zeker niet. De eerste onverharde weg was op zijn minst nog met zand en stenen. Hoe verder je het bos en de berg op gaat, hoe minder de wegen worden. Na een tijdje was het vooral een soort veredeld karrenspoor, waarbij je de ''middenberm'' tegen de onderkant van het busje hoorde ritselen. Maar op dit karrenspoor hebben we wel wild gespot! De teller stond tot nu toe op:
- 2 reeën bij Uppsala
- 1 eekhoorn bij Järvzoo(voor de ingang, dus wild;))
- 1 hert (met gewei!) vandaag overstekend over de weg.

Daar zijn vandaag bij gekomen:
- 3 elanden, waarvan 2 met gewei
En voor Paul, want deze heb ik helaas gemist...
- 1 beer!!
Ja echt, een bruine beer. We hadden er vorige week al een gezien in het wildpark, maar nu dus ook echt in het wild.

Morgen rijden we alweer verder naar de volgende camping. Deze camping is namelijk alleen als overnachting om te gaan beginnen aan de Wildernisroute. Deze route loopt daar Zweeds lapland en grenst aan de westkant aan Noorwegen. De camping van morgen is dus ook de laatste camping in Zweden. De wildereisroute rijden we op aanraden van bekenden en het schijnt erg mooi te zijn. Bij de foto's dit keer maar 1 foto. Ik was te druk met zelf om me heen kijken, dus veel foto's heb ik niet gemaakt tijdens de safari. Er staan er nog wat op de camera, maar daar heb ik nu niets aan;)

• 04 Augustus 2019 - 20:37

Mama:

Leuk om te doen zo een safari.
    Morgen jullie eigen safari. Bijna in Noorwegen. Een beetje thuiskomen voor Mandy.
    Rij voorzichtig en kijk goed om je heen ( tenminste diegene die niet rijdt)

• 04 Augustus 2019 - 20:45

Peter:

Lapland, wauw dat zien niet heel veel mensen.
    Mooie route

• 05 Augustus 2019 - 10:55

Mama Van Der Stel:

wat avontuurlijk allemaal geweldig.