Dag 1 en 2 in Telemarkgebied. - Reisverslag uit Bø, Noorwegen van Mandy Stel - WaarBenJij.nu Dag 1 en 2 in Telemarkgebied. - Reisverslag uit Bø, Noorwegen van Mandy Stel - WaarBenJij.nu

Dag 1 en 2 in Telemarkgebied.

Door: Marie-Louise

Blijf op de hoogte en volg Mandy

14 Juni 2022 | Noorwegen, Bø

Twee avonden geleden moest ik toch vertellen hoe mooi en adembenemend Noorwegen wel is.

Nou ik kan jullie vertellen er zijn geen woorden voor om te omschrijven hoe ik deze reis ervaar.

Ook Peter hoor ik steeds naast "Jeetje wat prachtig, o kijk nou hoe mooi".

Maar wat hebben we de afgelopen dagen allemaal beleefd.

Buiten het feit dat ons onderkomen best primitief is gaat het prima met ons.

Peet wilde een eigen douche, nou daar is ook alles mee gezegd.

Aangezien we het grootste gedeelte van de dag op pad zijn en het andere grootste gedeelte slapen maakt het niet zoveel uit.

Ik probeerde wel mijn haren te wassen en dat was best een kunst, ook dat is gelukt overigens.

Gisteren zijn we op pad gegaan om een mooie rit te maken en om een waterval te bekijken. Die mooie rit is gelukt maar die waterval is opgeslokt door de energiecentrale die er weer stroom van maakt. Goede zaak maar wel een beetje jammer.

Toevallig kwamen we Nederlanders onderweg tegen die vertelde dat ze met een kabelbaan naar boven waren gegaan en dat het een prachtig uitzicht was.

Nou toevallig kwamen we die tegen en dus om het verdriet van de verdwenen waterval te vergeten hebben we de kabelbaan genomen en ik moet je zeggen "wat een feest".

Even genieten met een bakkie thee boven in het restaurant van het uitzicht.

Daarna de weg vervolgd en kwamen we op een weg terecht boven de bomengrens. Fenomenaal wat een pracht, om stil van te worden en ja ik hoor het verschillende mensen zeggen....Om Marie stil te krijgen moet het wel erg mooi zijn.

Het was een pittige autotocht maar meer dan de moeite waard.

Na een goede nachtrust vandaag op pad naar de grootste sluizen in het Telemarkkanaal.

5 sluizen achter elkaar wat een schipper ongeveer 45 minuten kost om door te komen. Voor ons een lust voor het oog voor de schipper veel geduld.

De rit vervolgde zich richting Vradal, wat achteraf niet zo interessant was maar wederom een prachtige rit die een Noor van A naar B in 1 uur doet hebben we toch gauw zo 3 uur voor nodig. We hebben geen haast dus maakt niet uit.

Je zou bedenken dat een meer beneden in een dal zou liggen maar dat is toch echt anders hier in Noorwegen. Na een flinke klim kwamen we bij een enorm meer uit en daarna gingen we dalen. Pas bijna beneden besefte we ons pas dat we dat best bijzonder vonden.

Het waren weer twee bijzondere dagen.

Bij het huisje gekomen even gebeld met vrienden en een wijntje en theetje gedronken voor de gekochte pizza in het speelgoedoventje ging.

Opeens ging het brandalarm af want de pizza was iets te hard gegaan.

Alarm gesloopt, later weer keurig hersteld, en lekker gegeten.

Foto's uitgezoeken is toch voor iedere blog weer een kunst, want ze zijn allemaal mooi.

Dat was het voor vandaag.

We zijn 1 week op pad en hebben al zoveel gezien en genoten.

Tot bij de volgende locatie die zal zijn richting de kust in de buurt van Kristiansand.

Liefs vanuit Noorwegen

• 14 Juni 2022 - 20:34

Mandy:

Klinkt als een mooie plek! En de oo’s en aa’s klinken bekend. Over een weekje zijn we er eindelijk ook!

• 14 Juni 2022 - 20:55

Jeannette:

Klinkt als een prachtige omgeving. Heerlijk! Lijkt of je al veel langer weg bent.

• 14 Juni 2022 - 21:33

Paul:

Prachtige foto’s. Wij komen er bijna aan!!

• 14 Juni 2022 - 21:49

Annie:

Ja erg mooi die foto's. Prachtig.

• 14 Juni 2022 - 22:19

Marco En Esther.:

Prachtige foto,s, ik ben blij voor jullie dat alles voorspoedig gaat en dat jullie van de reis genieten.

• 15 Juni 2022 - 21:03

Martin En Veroni:

We genieten volop mee. Met zoveel moois, houd je het zelfs met elkaar langer vol. Geintje. 10 jaar huwelijk zegt genoeg.